Aktiviteter

Det er mange aktiviteter og opplevelser å oppdage i nærområdet, både innendørs og utendørs – hele året. Vi har laget et stort utvalg til deg.

Boblesmaking

Nyt en smaking av 5 forskjellige musserende viner i VinVærket med vår vinekspert.

Pris kr 575,- per person

Vinsmaking

Nyt en smaking av 5 forskjellige viner i VinVærket.

Vår sommelier tillpasser smaking etter ønsker ifm. drue, land og distrikt om ønskelig.

Pris kr 575,- per person

Pottemaker Simonsen

Ligger bare noen få skritt borte i gågaten. Her venter 7 generasjon pottemaker på deg for å vise sine kunster og fortelle historien som var med å bygde Sandnes.

Maks 5 personer per gruppe – varer 30 minutter.

Pris etter forespørsel og tilgjengelighet.

Byvandring med guide Evy & Alltid sine fotspor

Serien ble spilt inn i Sandnes og på Jæren. Her får dere en byvandring gjennom Sandnes sentrum hvor vi ser de forskjellige stedene.

Pris etter forespørsel og tilgjengelighet.

Ølsmaking

Roger Sund tar dere med på en reise gjennom ølets verden. 8-10 sorter øl med smak av karamell, aroma av eple og hønning, stekt rosin og svart sjokolade. Her settes smaksløkene i sving og dere vil garantert få et annet forhold til øl etter denne kvelden. Varighet på arrangement er ca. 1,5 timer og passer best for grupper opptil 30 personer.

Pris kr 725,- per person. Minimum 10 personer.

Afternoon tea

På lekre etasjefat får du servert klassiske sandwicher, smaksfulle scones, clotted cream, syltetøy, småkaker og mye annet godt.

For grupper mellom 10 – 40 personer.

Pris kr 425,- per person

Inkludert champagne kr 555,- per person

Historisk byvandring

Byvandring i Sandnes sentrum, hvor de forteller historier fra før i tiden.

Pris etter forespørsel og tilgjengelighet.

Fotokreditt: Sven-Erik Knoff | FotoKnoff | www.fotoknoff.no | Region Stavanger

 

Tur til Dalsnuten

En av regionens populære toppturer som med sine 323 moh byr på fantastisk utsikt ut over Sandnes, Sola og Stavanger for å nevne noen steder. På vei ned fra Dalsnuten kan man stoppe ved Revholdstjørn og ta seg en velfortjent dukkert om det skulle friste å kjøle seg ned en varm sommerdag. Turen starter på Gramstad som ligger en 10-minutters kjøretur fra Kronen Gaard Hotell.

Pris etter forespørsel og tilgjengelighet.

Kanopadling

Bølgeskvulp, fuglekvitter, blå himmel og noen timer til rådighet? Kronen Gaard Hotell har kjøpt 11 stk kanoer som ligger klar inne på Alsvik til bruk i Lutsi-Ims vassdraget. Redningsvest og årer samt kart over området fåes på hotellet. Ønsker du å kombinere med middag eller matpakker, fortell oss dine ønsker så skal vi lage opplegget i samarbeid med Kronen Gaard Hotell.

Pris kr 300,- per kano, per døgn

Vitenfabrikken

Vitenfabrikken er et interaktivt museum og vitenskapssenter i hjertet av Sandnes – kun 5 minutters gange fra GamlaVærket.

Vitenfabrikken er et moderne vitensenter, der publikum blir oppfordret til å delta og å utforske. Gjennom slike interaktive formidlingsmetoder er målet å vekke spesielt barn og unge sin interesse for realfag, matematikk og teknologi. Derfor står lek, konkurranse og eksperimentering sentralt i et besøk på Vitenfabrikken. 

Fotokreditt: Marie von Krogh | Region Stavanger

Kongeparken

Fra GamlaVærket er det kun 15 min. med bil til Kongeparken, som er et eldorado for hele familien.

Her kan du besøke Freia Sjokoladefabrikken hvor du kan lage din egen sjokolade. Du kan også ri Humla, Norges største karusell som tar deg 10 meter over bakken, møte noen søte dyr på gården, og nyt spennende aktiviteter!

Les mer på kongeparken.no.