Bli inspirert!

Aktiviteter

Spennende aktiviteter i flotte omgivelser.
Ønsker du en utenomfaglig opplevelse har vi flere aktiviteter å tilby – både innendørs og utendørs.

Kongeparken

Fra oss er det kun 15 min. med bil til Kongeparken, som er et eldorado for hele familien.

Her kan du blant annet besøke Freia Sjokoladefabrikk hvor du kan lage din egen sjokolade, møte Gråtass som flyttet inn i 2014, kjøre karusell, berg- og dalbane, bobbane eller krasjbiler eller besøke bamsebotellet og dyrene på Kongsgården.

Norsk oljemuseum

Oljemuseet i Stavanger gir en moderne interaktiv ramme for å oppleve historien om olje og gass fra millioner av år siden og oppdage hvordan petroleum finnes og brukes i dag. Ulike objekter, modeller, filmer og interaktive utstillinger kommuniserer historien om oljeoperasjoner på norsk sokkel. Museet tilbyr også innsikt i teknologiske fremskritt innen petroleumsvirksomheten, og hvordan denne industrien har påvirket det norske samfunnet.

Petroleumsmuseet ligger bare 4,4 km fra St. Svithun Hotell. Det er tilgjengelig med buss nr. 4 som går fra SUS til Stavanger hpl. 45 hvert 14 minutt.

Flor & Fjære

Opplev Norges eneste palmeøy! På Sør-Hidle ligger hageparadiset Flor & Fjære og bare venter på deg som er hageentusiast – og deg som ikke visste at du var det. Bli imponert av eksotiske planter og inspirerende omvisninger – etterfulgt av en velsmakende buffet.

Turen er kort og behagelig – men omgivelsene er unike, både til lands og til vanns.

*Bilde fra Flor & Fjære nettside

Kanoutleie på Kronen Gaard

Kronen Gaard Hotell har 11 kanoer som vi har til utleie for alle våre gjester, enten de er på kurs eller på ferie, og ellers til alle som måtte ønske å benytte seg av dette tilbudet.

Kanoene ligger på en slipp på Alsvik og er til utleie for bruk i Ims-Lutsivassdraget.
Kart over området og nøkler til hengelåsene, samt årer og redningsvester utleveres i
resepsjonen på hotellet.

Ønsker du mat med på turen? Bestill en smakfull nistepakke når du bestiller kano, og alt står klar når du kommer. Eller kanskje en god middag i restauranten kan smake etter endt tur?

For mer informasjon eller bestilling, vennligst ta kontakt på; tlf: +47 51 60 83 00.

Bakernes Paradis

En flott sommeraktivitet for folk i alle aldre, både lokalbefolkningen og turister – ta en tur til Bakernes Paradis, en bortgjemt juvel i Høgsfjorden.

Bakernes Paradis ligger i Lauuvik og bare 41 km eller en 40-minutters kjøretur fra St. Svithun Hotell, og er en gruppe gamle trehus med viltvoksende, vakkert landskap rett ved Høgsfjorden.

Bakernes Paradis har en kafé og butikk som heter Heimahuset, og er åpen fra mai til september. I løpet av denne sesongen er det også 3 bankettrom tilgjengelig for leie til bryllup, bursdag og andre dager i livet som er verdt å feire.

Gåtur til Dalsnuten

Fjellet i øst, havet i vest og niste i hånda, alt i det jærske lyset: Ti minutter fra Sandnes sentrum ligger en av distriktets flotteste turområder. På Dalsnuten har vi panoramautsikt over fjordene, fjellene og slettelandet Jæren. På veien opp passerer vi gamle husmannsplasser, badevann og grønne beitemarker og med oss har vi niste fra Kronen Gaard Hotell.
Tid: 2,5t

Preikestolen

Preikestolen er en av de mest besøkte attraksjonene i Norge, så vel som en av de mest fotograferte områdene. For å besøke denne populære fjellformasjonen, er 604 meter over Lysefjorden en fantastisk og uforglemmelig naturopplevelse.

St. Svithun Hotell er 39,7 km (ca en 90-minutters reise med bil og Stavanger-Tau ferge) fra Preikestolen Fjellstue, noe som gjør den til en perfekt reise, etter en lang dag med fotturer og mange flotte inntrykk.