Eventyrene står i kø

Aktiviteter

Utforsk den nydelige regionen vår – Bli inspirert. Om sommeren tilbyr vi spektakulære møter med natur, pedagogiske aktiviteter og magiske øyeblikk. Gi oss beskjed om hva du vil se og gjøre. Vi vil organisere og bestille det for deg.

Vitenfabrikken

Vitenfabrikken er et interaktivt museum og vitenskapssenter i hjertet av Sandnes – kun 3 minutters gange fra Hotel Sverre.

Vitenfabrikken er et moderne vitensenter, der publikum blir oppfordret til å delta og å utforske. Gjennom slike interaktive formidlingsmetoder er målet å vekke spesielt barn og unge sin interesse for realfag, matematikk og teknologi. Derfor står lek, konkurranse og eksperimentering sentralt i et besøk på Vitenfabrikken. 

Kongeparken

Hotel Sverre ligger kun 15 minutter med bil fra Kongeparken i Ålgård, en av Rogalands mest populære attraksjoner.

Her kan du besøke Freia Sjokoladefabrikken hvor du kan lage din egen sjokolade. Du kan også ri Humla, Norges største karusell som tar deg 10 meter over bakken, møte noen søte dyr på gården, og nyt spennende aktiviteter!

Dalsnuten

Dalsnuten i Sandnes ligger bare en 12-minutters kjøretur fra Hotel Sverre. Det er en forfriskende tur på lett terreng, og når du når topphøyden på 324 moh, vil du bli belønnet med fantastisk panoramautsikt over Sandnes og omkringliggende områder. Det er en stor parkeringsplass ved begynnelsen av turen. Vi anbefaler å tillate 2 til 3 timer for en rundtur.

Preikestolen

Preikestolen, et kjent turistmål i regionen – er et fjellplatå på nordsiden av Lysefjorden i Forsand kommune. 

 

Platået er tilnærmet flatt, ca. 25 × 25 meter og henger 600 meter over Lysefjorden. Fra gammelt av hadde platået navnet Hyvlatånnå (høveltanna). Rundt 95 000 personer besøkte Preikestolen i løpet av de fire sommermånedene i 2006. Det er god utsikt over Lysefjorden og heiene rundt fra platået.

Det var trolig en frostsprengning for 10 000 år siden som gjorde det slik at Preikestolen ble dannet. Kanten av isbreen lå da like ovenfor fjellet. Preikestolen har en flere meters dype sprekk tvers over platået som trolig også er et resultat av frostsprengninger. Geologer har konkludert med at Preikestolen er trygg selv om mange ugrunnet tror at fjellplatået vil dette ned når de ser sprekken.

Normal gangtid tur/retur P-plass ved Preikestolhytta på sti (uegnet for rullestol/barnevogn) er 1–2 timer hver vei. Lysefjorden byr på enestående natur med de vakre øyene i Ryfylket. Her kan du oppleve et vakkert fjordcruise på en av Norges mektigste fjorder. Turen på den 42 km lange Lysefjorden er fylt med opplevelser som «Fantehålå», store fossefall, geiter, seler, idylliske øyer og enestående natur.

Du kan lese mer om Preikestolen og hvordan du kommer dit med buss og ferge.