Bestill din opplevelse

Hotellopphold

Bord

Konferanse

Selskap

Hotellpakker

Digitale gavekort

Historien til

Kronen Gaard Hotell

Hovedhuset i sveitserstil ble bygget i 1898 av trelasthandler Gabriel Block Watne til bruk som sommerbolig. Gården ble etter hvert et yndet samlingssted for slekt og venner, kjent for god mat og stor selskapelig aktivitet. Dette la grunnlaget for den koselige og uformelle stemningen som fremdeles hersker over stedet.

Mer om vår historie

Maten er Kronen på Værket

Kronen Gaard sin matfilosofi er at ærlighet varer lengst. Med ekte og ærlig mat mener vi at råvarene er hentet fra lokale leverandører og at vi er opptatt av rene smaker uten for mye staffasje. Slik preges maten av omgivelsene og dette er med på å rotfeste hotellet med et originalt og autentisk kjøkken. Så stolte er vi av maten vår at vi har valgt å bygge storkjøkkenet i en åpen planløsning, slik at alle våre besøkende kan få beundre den kulinariske prosessen og nyte duftene når nettopp deres mat blir tilberedt.

Bestill bord

Julebuffet på Kronen Gaard Hotell

Vi ønsker velkommen til et julepyntet hotell, med den deilige lukten og smaken av pinnekjøtt, sprøstekt ribbe, hjemmelagde julekaker og alt som hører julen til.

Hver søndag serverer vi vår velkjente og tradisjonelle julebuffet fra kl. 13.00 til 18.00 i de stemningsfulle stuene våre.

Bestill bord

Kronen Gaard er ett av De Historiske Hotell og Spisesteder

De Historiske er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Det er 65 hoteller, 20 spisesteder og 1 båt som er medlem av gruppen.

For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. Med fortiden som ramme, ønsker vi å skape nye historier for våre gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.

Mer om De Historiske

De Historiske Gavekort

Overnatting på historiske værelser

En god natt søvn er en selvfølge på Kronen Gaard Hotell. I landlige omgivelser våkner du
til fuglekvitter og sus fra trærne.

Standard enkeltrom

Et enkelt rom i rolige omgivelser. Perfekt og koselig for enkeltreisende. Alle rommene har TV, hårføner og eget bad. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element.

Standard dobbeltrom

Vårt standard dobbeltrom har en komfortabel dobbeltseng og eget bad. Alle rommene har TV og hårføner. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element.

Junior suite

Junior Suite har god størrelse på 16 kvadratmeter med en stor dobbeltseng. Her er det egen sittegruppe og et stort godt bad. Det er også en TV, kaffemaskin, vannkoker, hårføner og badekåpe på rommet. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element.

Suite

Suiten vår er 20 kvadratmeter og har eget bad og separat stue. Suiten er veldig koselig og møblert med en stor dobbeltseng. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element

Bryllup på Kronen Gaard

En vakker perle i landlige og historiske omgivelser. De perfekte rammene for et unikt og romantisk bryllup.

En unik ramme for din feiring

Uansett om det er bursdag, jubileum, dåp, konfirmasjon, sommerfest, julebord, eller bare en samling over et godt måltid, garanterer vi en minnerik opplevelse på Kronen Gaard.

Jul på Kronen Gaard

La juleroen senke seg, og nyt en lang og deilig julefrokost sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi serverer også julelunsj, julebord og julemiddag.

Bryllup

På Kronen Gaard Hotell har vi lang erfaring med å arrangere brylluper i ulike varianter. La bryllupsdagen deres bli en dag dere vil minnes i evig tid. Kronen Gaard Hotell har mange ulike bryllupskonsept.

Livets merkedager

Enten det er barnedåp eller konfirmasjon, 60-års dag eller bryllupsdag, hvor lettvint er det ikke å kunne lene seg tilbake og stole på at vi tar oss av det?

Minnestund

En minnestund eller minnesamvær er der familie og venner samles over et måltid, og minnes den avdøde etter seremonien. Mange opplever denne samlingen som en fin avslutning på en tung dag.

Hotellpakker

Nyt aktive eller avslappende dager hos oss. Nyt en av våre pakker – kan det være en romantisk kveld for deg og kjæresten din, en spennende biltur gjennom en historisk rute, eller en vakker sommerbåttur inn majestetiske Lysefjorden?

Anbefalt pakke:

Discovery Route

Vi har børstet støvet av den historiske turistruten Discovery Route (rv. 13) gjennom Fjord-Norge, fra Stavanger til Bergen.

Ruten har eksistert siden 1880-tallet, da turister kom med hest og kjerre for å oppleve den storslagne naturen med fjell, isbreer, krystallklare elver, brusende fosser og rene fjorder. I dag danner naturen utgangspunktet for et unikt og variert tilbud av utendørsaktiviteter og opplevelser. Underveis kan du bo på historiske hoteller.

Langs Discovery Route finner du klassiske fotturer, berømte fosser og noen av de mest populære turistattraksjonene i Norge: Preikestolen og Trolltunga.

Dag 1: Ankomst Sandnes
Dag 2: Avreise mot Suldal og Energihotellet
Dag 3: Avreise mot Hardanger og Hotel Ullensvang
Dag 4: Avreise mot Voss og Fleischer’s Hotel
Dag 5: Utsjekk og nye eventyr

Inkludert i denne pakken:

  • 1 overnatting på Kronen Gaard Hotell inkludert middag og frokost
  • 1 overnatting på Energihotellet inkludert middag og frokost
  • 1 overnatting på Hotel Ullensvang inkludert middag og frokost
  • 1 overnatting på Fleicher’s Hotel inkludert middag i Seckman og frokost