Bestill din opplevelse

Hotellopphold

Bord

Konferanse

Hotellpakker

Nyhet: Orangeriet

Opplev den fortryllende atmosfæren i vårt nye selskapslokale, Orangeriet på Kronen Gaard Hotell.

Perfekt for bryllup, julebord, konfirmasjoner og selskap, samt kurs og konferanser.

Orangeriet tar imot rundt 100 gjester som kan nyte det flotte synet av grønt kulturlandskap, vakre planter
og en nydelig stjernehimmel når kvelden senker seg.

Enten det er en mild sommerkveld, eller en klar høstdag med gyldne høstfarger og fyr i peisen, kan du nyte den stemningsfulle atmosfæren uansett årstid til hvilken som helst anledning.

Sommerfest

Smaken av sommer!

Vi streber etter å gi deg en opplevelse som overgår forventningene, og derfor bruker vi sesongens lokale råvarer fra våre pålitelige leverandører.

Med vår landlige beliggenhet, stemningsfulle selskapslokaler, en bugnende sommerbuffet,
og en fantastisk atmosfære er det enkelt å skape den perfekte rammen rundt ditt neste arrangement.

Enten det er sommerfest med hagespill og livemusikk, eller en deilig lunsj i skiferhagen under parasollene, garanterer vi ekte sommerstemning og en opplevelse du vil lengte tilbake til.

Kronen Gaard Hotell

Den gule sveitservillaen, skjult bak den majestetiske hengebøken fra 1907, trer frem som et strålende syn idet du svinger inn på tunet. Her, blant det vakre kulturlandskapet og beskyttende bøketrær ligger vår historiske perle, bare 5-minutters reise fra Sandnes sentrum og 15 minutter fra Sola flyplass og Stavanger sentrum.

Historien til Kronen Gaard
Hovedhuset i sveitserstil ble bygget i 1898 av trelasthandler Gabriel Block Watne til bruk som sommerbolig. Gården ble etter hvert et yndet samlingssted for slekt og venner, kjent for god mat og stor selskapelig aktivitet. Dette la grunnlaget for den koselige og uformelle stemningen som fremdeles hersker over stedet.

Mer om vår historie

Maten er Kronen på Værket

Kronen Gaard sin matfilosofi er at ærlighet varer lengst. Med ekte og ærlig mat mener vi at råvarene er hentet fra lokale leverandører og at vi er opptatt av rene smaker uten for mye staffasje. Slik preges maten av omgivelsene og dette er med på å rotfeste hotellet med et originalt og autentisk kjøkken. Så stolte er vi av maten vår at vi har valgt å bygge storkjøkkenet i en åpen planløsning, slik at alle våre besøkende kan få beundre den kulinariske prosessen og nyte duftene når nettopp deres mat blir tilberedt.

Bestill bord

Kronen Gaard er ett av
De Historiske Hotell og Spisesteder

De Historiske er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Det er 65 hoteller, 20 spisesteder og 1 båt som er medlem av gruppen.

For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. Med fortiden som ramme, ønsker vi å skape nye historier for våre gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.

Mer om De Historiske

De Historiske Gavekort

Hotellpakker og kortferier

Opplev dager fylt med både aktivitet og avslapning på vårt hotell. La deg friste av våre skreddersydde pakker og kortferier, enten det er en romantisk kveld dedikert til deg og din kjære, en eventyrlig biltur langs en historisk rute, eller en idyllisk sommerbåttur gjennom det majestetiske Lysefjorden. Velkommen til uforglemmelige opplevelser hos oss.

Preikestolpakke

Opplev Preikestolens majestet med vår nye hotellpakke, designet for eventyrlystne. Inkludert er en overnatting, deilig frokost, og en selvstyrt fottur til Preikestolen. Rundt turen av med besøk til Bakernes Paradis eller utforsk andre perler nevnt i vår medfølgende reiseguide for en virkelig minneverdig opplevelse.

Pakken inkluderer:

Overnatting i twin eller dobbeltrom
Gratis hotellparkering
Historisk frokost
3-retters middag
Parkering ved Preikestolen
Reiseguide og kart med forslag til anbefalte stoppesteder og lokalhistorie

Overnatting på historiske værelser

En god natt søvn er en selvfølge på Kronen Gaard Hotell. I landlige omgivelser våkner du
til fuglekvitter og sus fra trærne.

Standard enkeltrom

Et enkelt rom i rolige omgivelser. Perfekt og koselig for enkeltreisende. Alle rommene har TV, hårføner og eget bad. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element.

Standard dobbeltrom

Vårt standard dobbeltrom har en komfortabel dobbeltseng og eget bad. Alle rommene har TV og hårføner. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element.

Junior suite

Junior Suite har god størrelse med en stor dobbeltseng. Her er det egen sittegruppe og et stort godt bad. Det er også en TV, kaffemaskin, vannkoker, hårføner og badekåpe på rommet. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element.

Suite

Suiten vår har eget bad og separat stue. Suiten er veldig koselig og møblert med en stor dobbeltseng. Rommet har også utsikt som gir ro i sjelen, samt et historisk element

Bryllup på Kronen Gaard

En vakker perle i landlige og historiske omgivelser. De perfekte rammene for et unikt og romantisk bryllup.

En unik ramme for din feiring

Uansett om det er bursdag, jubileum, dåp, konfirmasjon, sommerfest, julebord, eller bare en samling over et godt måltid, garanterer vi en minnerik opplevelse på Kronen Gaard.

Livets merkedager

Enten det er barnedåp eller konfirmasjon, 60-årsdag eller bryllupsdag, hvor lettvint er det ikke å kunne lene seg tilbake og stole på at vi tar oss av det?

Bryllup

På Kronen Gaard Hotell har vi lang erfaring med å arrangere brylluper i ulike varianter. La bryllupsdagen deres bli en dag dere vil minnes i evig tid. Kronen Gaard Hotell har mange ulike bryllupskonsept.

Jul på Kronen Gaard

La juleroen senke seg, og nyt en lang og deilig julefrokost sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi serverer også julelunsj, julebord og julemiddag.

Minnestund

En minnestund eller minnesamvær er der familie og venner samles over et måltid, og minnes den avdøde etter seremonien. Mange opplever denne samlingen som en fin avslutning på en tung dag.