Hvordan kan vi hjelpe?

Kontakt oss

Vi bruker dette kontaktskjemaet for å komme i kontakt med alle som har spørsmål angående våre tjenester. Informasjonen din vil bli holdt privat, og ikke omfordelt til noen tredjeparter, og heller ikke brukt til markedsføringsformål. Se vår personvernpolicy for mer informasjon om hvordan vi bruker informasjonen din.

GamlaVærket
St. Olavsgata 38
4306 Sandnes

Phone: (+47) 51 68 51 70
Fax:(+47) 51 68 51 71

resepsjon@gamlavaerket.no 

Instagram:
@gamlavaerket

Facebook: www.facebook.com/gamlavaerket

Praktisk informasjon

Reisen hit

GamlaVærket ligger midt i Sandnes sentrum, 2 minutt fra jernbane- og rutebilstasjonen.

Avstander:

Fra Stavanger Lufthavn, Sola 14 km
Fra Stavanger Sentrum 16 km
Kommer du fra Stavanger lufthavn kan du sjekke rutene til Flybussen.

Parkering

I sentrumsgatene i Sandnes har vi en rekke parkeringsplasser utstyrt med automater eller parkometer. De fleste av disse er korttidsplasser; dette for å bidra til sirkulasjon slik at alle lett kan finne en ledig plass for kortere parkeringsbehov. På de fleste kan du betale med mynt, kredittkort eller ved hjelp av EasyPark app’en. I St. Olavs-gate kan vi tilby langtidsparkering. Sjekk skiltene nøye.

Bystasjonen parkeringshus (350 meter fra hotellet)
Alle dager: 06:00 – 24:00
Midt i sentrum ligger Bystasjonen, og i underetasjene finner du et topp moderne parkeringsanlegg. Det er lagt vekt på bruken av lyse farger, god belysning, høy sikkerhet og bruk av automatisk plassdeteksjon (dvs. bruk av lysdioder i taket) for lettere å finne ledige plasser. Som el-bilkjører skal du kikke etter hvite dioder, som bruker av parkeringsplass for forflytningshemmede leter du etter blå dioder og forøvrig ser du etter grønne dioder for å finne ledige ordinære plasser. Anlegget har plass til i alt 471 biler, hvorav 345 plasser er i det åpne anlegget og 126 plasser er i den lukkede delen forbeholdt beboerne.

Det er nå skiltgjenkjenning på Bystasjonen, og med en Autopay-profil blir parkering enkelt. Du kjører inn, gjør det du skal og kjører ut igjen.

Gå inn på denne nettsiden for å registrer deg og betale for parkeringen.

Hos Bystasjonen er det 1 time gratis parkering.

El-bil
Har du el-bil er det 3 ladestasjoner i Sandnes: I Eidsvollgata v/ Vitenfabrikken, Storgata 52 og i Langgata 66.

Våre ansatte

Bente Andersen

Daglig leder
+47 98 54 70 11
bente@gamlavaerket.no

Bente Tollefsen

Resepsjon og booking ansvarlig
+47 51 68 51 70
booking@gamlavaerket.no

Historie

Det er en historie vi er stolte av

En mann spaserte langs Gandsfjordens bredd for over 200 år siden. Han hadde viklet sine fotkluter stramt under grove støvler; for å takle det klebrige underlag. At han gransket en bit grå mold med monokkel for øyet kan hende, kanskje han til og med tok en bit i munnen og tygget i den, for å høre om det knaste; Det er nemlig den beste måte å skille god leire fra jord på.

Begynnelsen: Sandnes tag- og mursteens-fabrique
28. April 1782 gir Christiansborg Kongelige Residence Kiøbenhavn mannen tillatelse og enerett for hele Vestlandet på å lage murstein. Her, i helningen ned mot Gandsfjorden skal Sandnes industrihistorie begynne. Denne mannen bar navnet Lauritz Smith Pedersen og stedet han bevandret ble Sandnes Tag- og Mursteens-Fabrique, senere kalt GamlaVærket på folkemunne; Det første foretaket i Sandnes’ lange rekke av Norges ledende teglverksindustri.

Drift: Hestevandring og handemakt
Med medeiere i amtmann, to futer, to prester og lensmannen i Høyland går Pedersen i gang med produksjon av murstein. Leiremølla ble drevet av en hest, alt annet arbeide ble gjort med handemakt. Innenfor fabrikkens vegger brant brennerovnen med torv fra Stokkamyra og lyste flakkende opp lokalene hvor arbeiderne svettet for føden. Sju mann i pannelaget og seks mann i mursteinslaget. Tolv sekund per stein i 70 timer i uka måtte holdes for en god akkord. Den første mursteinsmaskinen kom i 1873. 

Industri: Spyttebakker og leirgjøker fra teglverksbyen Sandnes
Da Tjøl Larsen Søiland overtok i 1807, hadde allerede foretaket lagt lista for byens industri. Senere kom flere teglverk og en rekke potterier. Det ble produsert fat, kammerpotter, spyttebakker og krukker i den brunbrente leiren og Sandnes blir viden kjent innen teglstein og pottemakeri. Leirgjøken som spres til fjerne havner fra Kirkenes til Østersjøen, blir selve symbolet på Sandnes storhet innen leire og pryder byens byvåpen like inn i vår egen tid. Slik er det mulig å se hele regionens historiske riss 200 år tilbake på vår eget GamlaVærket Gjestgiveri & Tracteringssted.

 

Det er en historie vi er stolte av. Og det er en historie som gjør at vi har en helt unik opplevelse å bygge på for våre gjester – stein på stein.

Kontaktinformasjon

GamlaVærket

St. Olavsgata 38

4306 Sandnes

Telefon: +47 51 68 51 70

Faks: +47 51 68 51 71

resepsjon@gamlavaerket.no

Se på Google Maps